La costa basca a peu: d’Hondarribia a la platja de Laga

La Ruta del flysch i molt més: el mar i la terra dels bascos

  • On

    D'Hondarribia (Guipúscoa) a Ibarrangelu (Biscaia)

  • Durada

    6 dies / 5 nits

  • Preu

    745 euros

Dia 1: Benvinguts a Hondarribia

A partir de les 17,00 hores, recepció de viatgers. Sopar, briefing i presentació de la ruta.
 

Dia 2: d’Hondarribia a Donostia-San Sebastià

Travessarem Jaizkibel i Ulia, unes muntanyes modestes en altura però amb un impressionant paisatge, avançarem per boscos i prats amb el mar a la nostra dreta i les zones més poblades de Guipúscoa a la nostra esquerra. Aquest fort contrast entre els espais rurals i urbans amb la contínua presència del mar serà la tònica general del nostre viatge.

Després d’un esmorzar amb vistes sobre el port de Pasaia, creuarem el canal del port de Pasaia amb motora per tal de continuar el nostre viatge per Ulia, muntanya des de la qual descendirem cap a la platja de la Zurriola i arribarem a la bella, acollidora i cosmopolita ciutat de Sant Sebastià, tot gaudint d’un espectacle en el qual s’integren la naturalesa i la ciutat.

  • Distància: 21,58 km
  • Temps: 5,5 hores
  • Desnivell ascendit: 850 m.
  • Desnivell descendit: 850 m.
  • Altura màxima: 523 m.
  • Altura mínima: 0 m.

 

Dia 3: De Donostia-San Sebastià a Zarautz

Una etapa en la qual trobarem senderistes locals i pelegrins jacobeus. Les sorprenents valls penjades, el mar als nostres peus, els baserris i alguns trams d’antiquíssima calçada empedrada donen varietat al recorregut.
Després de creuar Orio, una vila de gran tradició pesquera, s’ascendeix suaument entre camps de vinyes on es produeix el famós txakoli abans d’arribar a Zarautz, localitat que creuarem caminant per la platja i remullant-hi els nostres peus.

    • Distància: 22,7 km.
    • Temps: 5,5  horas.
    • Desnivell ascendit: 450 m.
    • Desnivell descendit: 450 m.
    • Altura màxima: 310 m.
    • Altura mínima: 0 m.

     

    Día 4: De Zarautz a Deba: la ruta del flysch

    L’etapa més geològica de totes, tot travessant el Geoparc de la costa basca. La primera part discorre entre Zarautz, Getaria i Zumaia, mitjançant un agradable passeig per la vora de la mar i després entre vinyes, esplèndids cellers i cultius atlàntics. Un cop a Zumaia, la ruta accedeix a un dels paratges naturals millor conservats i de major bellesa de tota la costa basca, en el qual es van succeint els penya-segats i les petites cales, en alguna de les quals podrem prendre un bany. Aquí es localitza un dels estratotips, un límit geocronològic de referència, únic al món. L’etapa acaba a Deba, una tranquil·la vila costanera de Guipúscoa.

    • Distància: 20,3 km
    • Temps: 5h00 hores
    • Desnivell ascendit: 540 m
    • Desnivell descendit: 540 m
    • Altura màxima: 210 m
    • Altura mínima: 0 m

     

    Dia 5: de Deba a Lekeitio

    Una etapa aparentment llarga a causa de la quantitat de poblacions per les quals discorre. A més, deixarem enrere Guipúscoa i entrarem en Bizkaia. Després de passar Mutriku i abans d’arribar a Ondarroa, dos importants ports pesquers, creuarem la platja de Saturraran, una de les més estètiques de la costa basca. Havent deixat  enrere Ondarroa, ascendirem al barri d’Asterrika i arribarem a Mendexa, un petit municipi a cavall entre el mar i la muntanya. Finalment, un descens ens portarà a Lekeitio i les seves platges.

      • Allotjament: Hotel * o casa rural.
      • Serveis inclosos: Desdejuni, esmorzar, sopar. Allotjament. Assistència de guia i de vehicle, transport d’equipatge.
      • Distància: 22,5 km
      • Temps: 5,5 hores
      • Desnivell ascendit: 690 m
      • Desnivell descendit: 690 m
      • Altura màxima: 260 m
      • Altura mínima: 0 m

       

      Dia 6: de Lekeitio a Ibarrangelu i la platja de Laga

      Última etapa que ascendeix a la muntanya d’Otoio i discorre per petites localitats i llogarets de muntanya com Ispaster, Bedaroa, Ea, Natxitua o Ibarrangelu. El paisatge és absolutament amable i hi predominen els baserris i la campanya atlàntica, encara
      que també hi ha alzineres, algunes pinedes i, sobretot, la mar. La presència del mar és gairebé contínua i a poc a poc haurem comprès el perquè d’aquesta especial relació dels bascos amb el mar. L’etapa acaba a l’espectacular platja de Laga on un restaurant familiar ens acollirà i ens tractarà com ens mereixem.

        • Distància: 19,0 km
        • Temps: 5 hores
        • Desnivell ascendit: 625 m
        • Desnivell descendit: 625 m
        • Altura màxima: 367 m
        • Altura mínima: 0 m

         

         

         

Què has de portar a la motxilla que t’enduràs d’excursió?

  • Una motxilla menuda.
  • Un paraigües plegable i lleuger.
  • Una gorra amb visera.
  • Uns pantalons curts i uns pantalons llargs (un els portes posats, els altres a la motxilla).
  • Ulleres de sol.
  • Crema protectora.
  • Cantimplora.
  • Un folro polar.
  • Un anorac o impermeable.
  • Tiretes per si se’t fan ferides als peus.
  • Bastons telescòpics per caminar (molt recomanat).
  • Telèfon mòbil.
  • La documentació.

I a la maleta que apareixerà per art de màgia tots els dies a la teva habitació

  • Roba interior de recanvi.
  • Mitjons específics per caminar, com a mínim tres parells.
  • 2 pantalons curts (uns els portaràs posats o a la motxilla de diari).
  • 2 pantalons llargs (uns els portaràs posats o a la motxilla de diari).
  • Objectes d'higiene personal.
  • Roba de carrer i per a estar-te a casa o a l'hotel.
  • Calçat còmode, per a estar-te a l'hotel, sortir una mica al carrer o anar a sopar.
  • Pijama o el que facis servir per a dormir.
  • Vestit de bany i tovallola de platja

Una mica més?

• Emporta’t botes específiques per a caminar. Si no hi tens experiència, vés a un comerç especialitzat i deixa't assessorar. No estrenis les botes el primer dia de ruta, utilitza-les abans tant com puguis. Acostuma-les a tu. Acostuma't a elles.

• No carreguis amb coses innecessàries i “persidecasos”, al llarg del camí podràs comprar allò que hagis oblidat i que et sigui necessari.

• A finals de tardor, hivern i començament de primavera has d’endur-te roba d'abric suficient (capell de llana, roba interior tèrmica, guants,…)

 

Todos los alojamientos y restaurantes han sido seleccionados personalmente por nosotros tras entrevistarnos con sus dueños. A lo largo de la Ruta de la Costa Vasca encontrarás alojamientos muy diferentes entre sí: hostales, casas rurales o pensiones que siempre cumplen con unos estándares de calidad y comodidad. Para los que prefieran otro tipo de alojamiento existe la posibilidad (no en todas las etapas) de acceder a establecimientos de calidad superior por un pequeño suplemento, aunque cenando y compartiendo el tiempo, si así lo desean, con el resto del grupo.

Los restaurantes y los menús de las cenas también han sido escogidos personalmente por nosotros, de manera que doten de valor añadido al viaje. Consumiremos productos locales, conoceremos la gastronomía del lugar y nos iremos acercando poco a poco al mar.

Al mediodía siempre hay un almuerzo, con mesas y sillas para descansar un rato, basados en productos frescos o conservas de la zona.

 

  • Hondarribia: Hotel boutique *
  • Donostia: Hotel boutique **
  • Zarautz/Getaria: Hotel boutique **
  • Deba: Casa rural
  • Lekeitio: Hotel rural ***

 

Preu base: 745 euros/persona.

Suplement individual: 180 euros/persona.

Consultar suplement Setmana Santa i estiu

Què inclou el preu?

  • Allotjament segons allò que s’ha especificat.
  • Pensió completa (desdejuni, esmorzar i sopar).
  • Aigua i vi en tots els sopars.
  • Assistència de guía.
  • Vehicle de suport.
  • Transport d'equipatges fins a l'habitació.

Quins serveis no inclouen els nostres preus?

  • Transferiment el primer dia fins a Hondarribia*.
  • Transferiment l'últim dia des de Laga*.
  • Begudes, excepte aigua, en els esmorzars**.

* Aquest servei té un sobrecost en funció de l'origen i/o destinació.
** Si desitges alguna cosa més, per exemple una cervesa freda per esmorzar, ens ho fas saber i te la portarem a preu de cost.

Primer servicio: sopar a Hondarribia

Último servicio: dinar a Laga