El Camí de Sant Jaume per la Costa Basca

Un clàssic al marge de la massificació

  • On

    D'Hondarribia (Guipúscoa) a Bilbao (Biscaia)

  • Durada

    8 dies / 7 nits

  • Preu

    Des de 795 euros

Dia 1: Benvinguts a Hondarribia

A partir de les 17,00 hores, recepció de viatgers. Sopar, briefing i presentació de la ruta.
 

Dia 2: d’Hondarribia a Donostia-San Sebastià (22 km – 6h00)

Travessarem Jaizkibel i Ulia, unes muntanyes modestes en altura però amb un impressionant paisatge, avançarem per boscos i prats amb el mar a la nostra dreta i les zones més poblades de Guipúscoa a la nostra esquerra. Aquest fort contrast entre els espais rurals i urbans amb la contínua presència del mar serà la tònica general del nostre viatge.

Després d’un esmorzar amb vistes sobre el port de Pasaia, en creuarem el canal amb motora per tal de continuar el nostre viatge per Ulia, muntanya des de la qual descendirem cap a la platja de la Zurriola i arribarem a la bella, acollidora i cosmopolita ciutat de Sant Sebastià, tot gaudint d’un espectacle en el qual s’integren la naturalesa i la ciutat.
 

Dia 3: De Donostia-San Sebastià a Zarautz (22 km – 6h00)

Una etapa en la qual hi trobarem senderistes locals i pelegrins jacobeus. Les sorprenents valls penjades, el mar als nostres peus, els baserris i alguns trams d’antiquíssima calçada empedrada donen varietat al recorregut. Després de creuar Orio, una vila de gran tradició pesquera, s’ascendeix suaument entre camps de vinyes on es produeix el famós txakoli abans d’arribar a Zarautz, localitat que travessarem caminant per la platja i remullant-hi els nostres peus.
 

Dia 4: De Zarautz a Deba per la ruta del flysch (24 km – 6h30)

Si bé es pot seguir el traçat oficial del Camí, proposem la variant que travessa el Geoparc de la costa basca. La primera part discorre entre Zarautz, Getaria i Zumaia, fent camí mitjançant un agradable passeig per la vora de la mar i, després, entre vinyes, esplèndids cellers i cultius atlàntics. Un cop a Zumaia, la ruta accedeix cap a un dels paratges naturals millor conservats i de major bellesa de tota la costa basca, en el qual es van succeint els penya-segats i les petites cales, en alguna de les quals podrem prendre un bany. Aquí es localitza un dels estratotips, un límit geocronològic de referència, únic al món. L’etapa acaba a Deba, una tranquil·la vila costanera de Guipúscoa.
 

Dia 5: de Deba a Markina (22 km – 5h30)

Etapa muntanyenca, solitària i bellíssima que discorre entre boscos i collades, a mesura que ens allunyem del mar i ens endinsem en el massís muntanyenc d’Arno, abundant en avencs i coves.
 

Dia 6: de Markina a Gernika (27 km – 6h15)

Aquesta etapa, que travessa pinedes, colls i petites localitats, ofereix un gran interès històric i etnogràfic: la localitat de Bolibar, d’on procedia el llibertador americà; la col·legiata de Cenarruza o Ziortza, un temple amb molts segles d’història; les recòndites i coquetes viles de Munitibar i Gerrikaitz; o els amplis paisatges d’Ajangiz. Tot això abans d’arribar a Guernica, ciutat que simbolitza les llibertats basques.
 

Dia 7: de Gernika a Lezama (24 km – 6h00)

Jornada que comença recorrent l’autèntic món rural basc i a poc a poc, especialment havent passat Larrabetzu, es va apropant als grans centres urbans. El contrast entre el medi rural i el medi urbà t’atansarà a la realitat del país.
 

Dia 8: de Lezama a Bilbao (14 km – 3h15)

Curta etapa que ens porta a la vila de Bilbao travessant la gran aresta de la muntanya Ganguren pel seu vessant Oest. El descens a la populosa ciutat ens duu al Casc Vell i les Siete Calles de Bilbao.

 

 

 

 

 

 

Què has de portar a la motxilla que t’enduràs d’excursió?

  • Una motxilla menuda.
  • Un paraigües plegable i lleuger.
  • Una gorra amb visera.
  • Uns pantalons curts i uns pantalons llargs (un els portes posats, els altres a la motxilla).
  • Ulleres de sol.
  • Crema protectora.
  • Cantimplora.
  • Un folro polar.
  • Un anorac o impermeable.
  • Tiretes per si se’t fan ferides als peus.
  • Bastons telescòpics per caminar (molt recomanat).
  • Telèfon mòbil.
  • La documentació.

I a la maleta que apareixerà per art de màgia tots els dies a la teva habitació

  • Roba interior de recanvi.
  • Mitjons específics per caminar, com a mínim tres parells.
  • 2 pantalons curts (uns els portaràs posats o a la motxilla de diari).
  • 2 pantalons llargs (uns els portaràs posats o a la motxilla de diari).
  • Objectes d'higiene personal.
  • Roba de carrer i per a estar-te a casa o a l'hotel.
  • Calçat còmode, per a estar-te a l'hotel, sortir una mica al carrer o anar a sopar.
  • Pijama o el que facis servir per a dormir.
  • Vestit de bany i tovallola de platja

Una mica més?

• Emporta’t botes específiques per a caminar. Si no hi tens experiència, vés a un comerç especialitzat i deixa't assessorar. No estrenis les botes el primer dia de Camí, utilitza-les abans tant com puguis. Acostuma-les a tu. Acostuma't a elles.

• No carreguis amb coses innecessàries i “persidecasos”, al llarg del camí podràs comprar allò que hagis oblidat i que et sigui necessari.

• A finals de tardor, hivern i començament de primavera has d’endur-te roba d'abric suficient (capell de llana, roba interior tèrmica, guants,…)

 

Tots els allotjaments i restaurants han estat seleccionats personalment per nosaltres després d'entrevistar-nos amb els amos. Al llarg del Camí de Sant Jaume hi trobaràs allotjaments molt diversos entre si: hostals, cases rurals o pensions que sempre compleixen amb uns estàndards de qualitat i comoditat. Pels qui prefereixin un altre tipus d'allotjament existeix la possibilitat (no en totes les etapes) d'accedir a establiments de qualitat superior per un petit suplement.

Els restaurants i els menús han estat escollits personalment per nosaltres, de manera que atorguin de valor afegit el viatge. Consumirem productes locals, coneixerem la gastronomia del lloc i ens anirem apropant a poc a poc al mar.

  • Hondarribia: Hotel boutique *
  • Donostia: Hotel boutique **
  • Zarautz/Getaria: Hotel boutique **
  • Deba: Casa rural
  • Markina: Hotel rural ***
  • Gernika: Hotel ***
  • Lezama: Hotel rural **
  • Bilbao: Hotel ** (optional, amb suplement)

Al migdia sempre hi ha un esmorzar, am taules i cadires per a descansar una estona, basat en productes frescos o conserves de la zona.

 

 

Preu base: 795€/persona

Suplement individual: 180€/persona

Consultar suplement Setmana Santa i estiu

Què inclou el preu?

  • Allotjament segons l’especificat
  • Pensió completa, except a l’autoguiat
  • Aigua i vi en tots els sopars
  • Assistència de guia
  • Vehicle de suport.
  • Transport d'equipatges fins a l'habitació.

Quins serveis no inclouen els nostres preus?

  • Transferiment el primer dia fins a Hondarribia*.
  • Transferiment l'últim dia des de Bilbao*.
  • Begudes, excepte aigua, en els dinars
  • Assegurança d'assistència en viatge (opcional)
  • Aquest servei té un sobrecost en funció de l'origen i/o destinació.

** Si desitges alguna cosa, per exemple una cervesa freda, per al teu dinar, ens ho fas saber i te la hi portarem a preu de cost.

Primer servei: sopar a Hondarribia

Últim servei: esmorzar a Lezama